Historia & ambition

Vi slog upp portarna för restaurang Ella i kyrkbacken på valborg 2011. Namnet Ella har krogen fått efter min mor som jag har jobbat med hela mitt liv. Hon har ständigt varit min motivationskälla och en person jag sett upp till. Redan när jag var liten och började jobba i mina föräldrars restaurang visste jag att när jag en gång skulle öppna den restaurang som för mig skulle betyda mest, så visste jag att jag ville döpa den efter den person som betytt mest för mig nämligen min mor Ella.

Tidigare drev jag Wärdshuset Gamlegård i Helsingborg i tio år tillsammans med mina föräldrar. När vi sålde wärdshuset 2010, så började planerna på ett nytt projekt och när båtklubben ville sälja sina bodar i kyrkbacken så var beslutet lätt att ta. Efter att helrenoverat bodarna både in och utvändigt och byggt om entrén slog vi upp portarna vid valborg 2011.

Vi har ständigt ett mål att utvecklas och ge er alla nya fina upplevelser både matmässigt och som helhet med goda drycker och en fin miljö. 2015 kom vi också med i White guide, en utmärkelse vi i hela teamet är mycket stolta över. Sedan dess har vi varit med varje år, detta är vi givetvis jättestolta över och är ett bevis på att vi jobbar i rätt riktning.

Vår målsättning har hela tiden varit att kunna servera nyfångade fisk, nyskördade grönsaker och schyst uppföda djur. Till vår hjälp har vi duktiga lokala grönsaksproducenter, måna djuruppfödare och yrkesfiskaren Torbjörn Alm som levererar nyfångad fisk direkt från Öresund. Vårt mål är att försöka använda oss av så närproducerat som möjligt och i möjligaste mån av ekologiska eller KRAV odlade råvaror. Här har vi nu under åren fått fina kontakter med våra Skånska, Svenska och Danska bönder och odlare som levererar till oss under säsongen. När vi använder oss av produkter som kommer längre ifrån, så är vi mån om att dessa kommer från hållbara bestånd och är fiskade eller odlade på ett sätt som så lite som möjligt påverkar vår miljö. Vi hoppas ju självklart att våra framtida generationer också skall kunna njuta av nyfångad fisk och närproducerat.

Hjärtligt välkomna till oss i Kyrkbacken!

/Henrik Ljungqvist